Tanden Bleken

Binnen één uur weer een stralend wit gebit? Daar helpen we je graag bij om de tanden op een veilige en effectieve wijze te bleken in een zo kort mogelijke tijd! Kortom, ben je op zoek naar de veilige én meest effectieve manier om de tanden te laten bleken in een zo kort mogelijke tijd? Of wil je meer informatie over het bleken van tanden?

  • Witte tanden vanaf € 65,-
  • 8 à 9 tinten wittere tanden
  • Binnen één uur witte tanden
  • De tanden worden veilig en pijnloos gebleekt

Er bestaan 2 soorten tandenbleek behandelingen:

  • Een behandeling met waterstofperoxide in een tandartspraktijk.
  • Een peroxidevrije behandeling bij een schoonheidssalon, beautysalon, mondhygienste of bleekpraktijk.

Sinds 1 november 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstofperoxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts is maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de gehele Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met waterstofperoxide. Denk hierbij aan gevoelige tanden en pijnlijk tandvlees.

Tanden Bleken met Waterstofperoxide

Voor 1 November 2012 mocht door tandartsen en schoonheidssalons gebleekt worden met maximaal 35% waterstofperoxide. Omdat tandartsen de concentratie peroxide in hun bleekgel moesten terugbrengen met meer dan 80% (van 35% naar 6%!), is de effectiviteit van een bleeksessie bij tandarts sterk afgenomen. Daarom stappen ook steeds meer tandartsen over op bleken met een peroxidevrije bleekgel. Bij het bleken van tanden met waterstofperoxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstofperoxide gaat een chemische reactive aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaat water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom moet bij de behandeling het tandvlees beschermd worden om irritatie te voorkomen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Dit komt omdat, door het gebruik van waterstofperoxide, het glazuur poreus wordt en het mineraalgehalte in de mond afneemt.

Tanden Bleken zonder Waterstofperoxide

In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. De meeste peroxidevrije bleekgels die gebruikt worden door bleekpraktijken en schoonheidssalons bevatten een lage concentratie Sodium Perborate of anders Sodium Bicarbonaat. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide.

Voor en nadelen

De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:

  • Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen.
  • Snel resultaat (binnen 20-25 minuten).
  • Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden.
  • Goedkoper dan een behandeling met waterstofperoxide bij een tandarts.

Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten opzichte van bleken met peroxide. Vooral de consumptie van kleurstof houdende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc...) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken. Mensen met een ongunstig consumptiepatroon kunnen de terugloop van het resultaat na het bleken vertragen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een wit makende tandpasta en/of poeder.

2020 | Zeno