Microneedling

De Philings pen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar "verwonden" de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Hoe reageert mijn huid op de Philings Microneedling behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Je kunt gewoon je dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor je omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan de huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Philings. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zul je al na enkele behandelingen merken dat de huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

Vernieuwing van de huidcellen + zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. De huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De specialist kan je adviseren welke producten je thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

Behandelfrequentie Philings Microneedling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich "onder" het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 3 a 4 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Philings pen zal een boost zijn voor de huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto's van de huid gemaakt, zodat de verbetering van de huid goed gevolgd kan worden.

Philings pen behandeling (micro needling therapie)

Voor de behandeling wordt een samengestelde zuur serum aangebracht op de huid, waarna de Philings pen roterend over de huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht "scherp" gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en de huidconditie.Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heb je enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur.Despecialist kannauwkeurig bepalen wat de huid nodig heeft en zult dit tijdens het opstellen van het behandelplan met je bespreken.

INDICATIES

Fijne lijntjes en rimpels
Acne littekens
Littekens van andere aard
Zonbeschadiging
Pigmentstoornis
Grove huidstructuur / vergrote poriën
Striae / striemen

Contra indicaties

Behandeling wordt afgeraden bij:

 • Pacemaker
 • Hart- en vaatziekten
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Diabetes (tenzij het onder controle is)
 • Botox en fillers (pas na een half jaar)
 • Sterke keloidvorming bij genezing
 • Koorts
 • Huidkanker (altijd in overleg met behandelend arts)
 • Gebruik van bloedverdunners altijd vooraf melden
 • Bloedziekte
 • Actieve herpes (indien niet meer actief wel eventueel met medicatie)
 • Actieve acne
 • Antibiotica
 • Alcoholgebruik de avond voor de behandeling
 • Ontstekingen
 • Gebruik van vitamine A, st. Janskruid ( lichtgevoelig) en zware medicijnen of crèmes die de huid gevoelig maken
 • Immuun-deficiëntie of auto immuun stoornis
 • Aids en HIV

2020 | Zeno