Permanente make-up

De tijd dat we dagelijks voor de spiegel veel tijd spenderen aan een passende make up lijkt voorgoed achter ons te liggen. Permanente make-up (semi) is er voor iedereen die er op elk moment van de dag op een natuurlijke manier verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. Littekens willen camoufleren bijvoorbeeld in de wenkbrauwen maar ook voor een subtiele lashliner. Ook als je allergisch bent voor gewone make-up, is permanente make-up vaak de oplossing. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook met sporten in de sauna en met zwemmen, uw permanente make-up blijft altijd op z'n plaats en loopt niet meer uit. Tevens ideaal voor mensen die met een bril het lastig vinden om make-up aan te brengen, door een ziekte of andere oorzaak te maken hebben met haarverlies, geen vaste hand hebben bij het aanbrengen van make-up, geen oogpotlood kunnen verdragen, een rafelige liplijn willen veranderen in een strakke lipcontour, dunne lippen willen verbreden, nauwelijks of geen wenkbrauwen meer hebben, veel aan sport doen. Cosmetische Pigmentatie kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten dit is afhankelijk van je huidtype, nazorg en levenstijl! Het mooiste is wel alsje afhankelijk van jouw huidtype ieder jaar een touch up behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet teveel vervaagt. In het geval wanneer de model compleet is vervaagd voor meer dan 80% zal dit geen touch up behandeling meer zijn maar een compleet nieuwe zetting als behandeling.

De behandeling

Gelieve op tijd komen, late aankomst kan leiden tot een vertraging voor de volgende klant. Reken op 2-2,5 uur voor je afspraak, de behandeling is niet iets dat kan worden overhaast. Ik neem gerust alle tijd voor je! Als je je wenkbrauwen dagelijks een bepaalde vorm of kleur geeft, kom dan de dag van de behandeling zoals je het dagelijks gewend bent zodat ik een goede inzicht kan krijgen van je voorkeuren. Aan het begin van de behandeling bepalen we de kleur en de vorm, hierbij kijk ik naar de verschillende eigenschappen van jouw gelaat om zo mooie en bijpassende wenkbrauwen, eyeliner of lippen te creëren. Niemand is volledig symmetrisch daarom moeten we realistisch blijven: een foto van jouw favoriete beroemdheid wenkbrauwen en het jouwe maken is totaal onrealistisch en zal dan bij jouw gezichtvorm niet zo overkomen als de voorbeeld op de foto. Wel hou ik rekening met de vorm wat gewenst is en zal deze dan op jouw gezichtsvorm afstemmen en zo de model wat het beste resultaat zal geven voortekenen en plaatsen. Zodra jij tevreden bent, kan en zal ik beginnen met het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie. Tijdens het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Bij zwangerschap wordt het aanbrengen van een cosmetische pigmentatie afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng mij op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreactie, onder behandeling zijn van een dermatoloog). Zorg er ook voor dat je geen make-up draagt op de te behandeling zones.

De volgende huidtypes kunnen tijdens de behandelingen minder goed reageren:

 • Overmatig talg of vette huid.
 • Acne.
 • Zeer droge huid, schilferende huid.

Bij een moedervlek, keratosis, eczeem zal er geen pigmentatie op worden gebracht.

Genezingsproces

Hieronder kun je de algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de één is de herstel sneller en bij de ander weer wat trager. Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden dit is huidsafhankelijk, dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat jouw dagelijkse activiteiten worden belemmert, je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten. De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag drie tot vijf zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn(overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).Raak niet in paniek als er droge plekken of korsten verschijnen ieder huid geneest anders dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een tweedelig proces is na de genezing van de tweede behandeling zal je het afgewerkte resultaat zien. Mijn behandelingen zijn dan ook Custom-Made en kan er tot drie bezoeken nodig zijn om jouw de beste resultaat te geven.

De nabehandeling

Tijdens de nabehandeling wordt de definitieve kleur en vorm bepaald, dit om diverse redenen:
De kleur is lichter dan verwacht, tijdens de eerste behandeling zal de pmu niet te donker worden aangebracht omdat het beter is om de pmu iets donkerder te maken dan om pigment te verwijderen en opnieuw aan te brengen.
De vorm of kleur is niet geheel naar uw wens, dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een reactie van de huid tijdens de eerste behandeling (bijvoorbeeld een zwelling of bloeding).
Bijwerken van eventuele oneffenheden welke bijvoorbeeld zijn ontstaan door het meekomen van pigment met het afwrijven van korstjes, dit kan ook in de slaap gebeuren.
Bijwerken van pigment welke met de eerste behandeling is afgestoten door het lichaam, dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bepaalde lichaamseigen- of lichaamsvreemde stoffen.

Na volledige genezing

Hoe lang gaat pmu mee? Dit is afhankelijk van de volgende factoren;

 • Huidtype.
 • Levensstijl.
 • Weerstand.
 • Volledig nagekomen nazorg.

Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft. Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevind.
Een touch op wordt aangeraden tussen 6-10 maanden.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie en uitstraling. Uiteraard wordt bij het aanbrengen van de wenkbrauwen rekening gehouden met de vorm van je gezicht. Dunne en onregelmatige wenkbrauwen worden gecorrigeerd, ook kan er meer symmetrie verkregen worden. Eventuele littekens en lege plekken in de wenkbrauwen bij vrouwen en mannen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Eyeliners

Altijd sprekende ogen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een uitgelopen oogpotlood of eyeliner. Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden aangepast en verfraaid.

Lippen

Lippenverbeteren, contouren strakker maken, vollere lippen krijgen, littekens oneffenheden corrigeren dat kan allemaal met cosmetische pigmentatie.

taché de beauté

Ook een Beauty-spot behoort tot de mogelijkheden. Je kunt zelf de plek aanwijzen waar je de Beauty-spot wenst te hebben.

Areola

Areola (tepelhofpigmentatie) wordt heel zorgvuldig en precies uitgetekend en geplaatst. Hierbij wordt gelet op kleur, vorm en positie. We laten de tepel er zo natuurlijk mogelijk uit zien.

Contra indicaties

Behandeling wordt afgeraden bij:

 • Pacemaker
 • Hart- en vaatziekten
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Diabetes (tenzij het onder controle is)
 • Botox en fillers (pas na een half jaar)
 • Sterke keloidvorming bij genezing
 • Koorts
 • Huidkanker (altijd in overleg met behandelend arts)
 • Gebruik van bloedverdunners altijd vooraf melden
 • Bloedziekte
 • Actieve herpes (indien niet meer actief wel eventueel met medicatie)
 • Actieve acne
 • Antibiotica
 • Alcoholgebruik de avond voor de behandeling
 • Ontstekingen
 • Gebruik van vitamine A, st. Janskruid ( lichtgevoelig) en zware medicijnen of crèmes die de huid gevoelig maken
 • Immuun-deficiëntie of auto immuun stoornis
 • Aids en HIV

2020 | Zeno