Spray Tanning

Bij spray tanning moeten we niet meer denken aan de oranje kleur van vroeger. Deze sector heeft een enorme groei gehad de afgelopen jaren. De producten zijn zo verbeterd dat iedereen met welke huidtype dan ook een prachtig gebruind lichaam heeft. 

Waarom Spray Tanning?

Spray Tanning is het nabootsen van het heerlijke bruine vakantie kleurtje zonder je huid bloot te stellen aan de zon. De zon beschadigd iedere dag onze huid op verschillende gebieden. Het is ook niet voor iedereen vanzelf spreken om bruin te worden van de zon. Als je minder pigment in je huid hebt zitten is het creëren van een gebruinde huid een lastige opgave.

In alle spray tanning lotion van VANI-T en Whitetobrown zit DHA. DHA is een kleurloze suiker die reageert op de huid eigen eiwitten en aminozuren in de bovenste huidlaag. Dit veroorzaakt een reactie, een bruine verkleuring die veel lijkt op een natuurlijke bruining. 

Voorbereiding van de Spray Tanning

Losse kleding: Het wordt aangeraden om losse donkere kleding te dragen naar de behandeling. Draag voor tijdens de behandeling een donkere bikini, ondergoed of kleding met de gedeeltes die behandeld worden open. De tanning lotion is uitwasbaar, dus de kleding word weer schoon. 

Wassen voor de behandeling: Het wordt sterk aangeraden om je te wassen met een PH-neutrale douche gel. Als je voor de behandeling je benen geschoren wilt hebben (tot 8 uur voor de behandeling), spoel daarna je benen dan af met warm water en droog af met een ruwe handdoek. Het gel laagje van het scheermesje moet volledig van de huid verwijderd zijn. 

Scrubben: Scrub (met een product ZONDER olie) de huid voor de behandeling, het liefste de dag ervoor. Ook kan de huid geschubd worden met een scrub handschoen, zorg dat de dode huidlaag volledig verwijderd is.

Creme of lotion: Gebruik van bodylotion, dag/nacht crème en parfum wordt op de dag van de behandeling streng afgeraden.

Nabehandeling van de Spray Tanning

Douchen en/of baden: Wacht de afgesproken tijd met het nemen van de douche. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om goed in de huid te trekken. Mocht er tijdens het douchen bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dat overtollige lotion. Dit gaat verder niet ten kosten van je bruine teint. Maak hierbij weer gebruik van een PH-neutrale douche gel. Was je lichaam met een vlakke hand zolang te tanning nog mooi zichtbaar is. Het gebruik van een washand of spons wordt afgeraden vanwege een scrub effect, hierdoor kunnen vlekken of strepen ontstaan. 

Na het douchen en/of baden: Zolang de tanning nog mooi zit is het sterk aan te bevelen om de huid droog te deppen en niet droog wrijft.

Transpitatie: Probeer om intensief transpireren de eerste 8 uur uit te stellen. 

Sieraden: Alles van (Edel) metaal moet afblijven totdat de vloeistof volledig is ingetrokken, anders kunnen strepen ontstaan op de huid.

Slecht weer: Als het slecht weer is adviseer ik om met een paraplu te komen.

Crème: Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème te gebruiken. 

 

Contra indicaties

Heb je last van psoriasis of eczeem is het helaas niet mogelijk om een spray tan behandeling te nemen. 
Heb je snel last van allergische reacties kunnen we een plaatselijke test doen om te kijken of de allergie aanwezig is.
Bij zwangere vrouwen wordt de Spray tan afgeraden, door de hormonen in het lichaam kan de teint ongelijk worden.
Volg je een antibioticakuur, bepaalde zware anticonceptie of hormonale medicatie kan de tanning wijzigen van kleur en/of de opname in de bovenste huidlaag beïnvloeden.
Ook kan tijdens de menstruatie of in de loop ernaar toe de tanning wijzigen van kleur en/of opname beïnvloeden.

 

Lijkt je dit leuk om met vriendinnen te doen!
Boek dan een Spray Tanning party!!
Wil je hier meer informatie over neem gerust contact op.

2020 | Zeno